fredag 14 september 2012

Tomatpaj med feta och basilika

Basilikan passar fint till tomatpajen. ©Hummus och Pannkaka

Lyktor med ljus ger skön stämning. ©Hummus och Pannkaka

Den här goda pajen har smak av Italien och passar fint på buffébordet.

Pajdeg:
  • 1, 5 dl grahamsmjöl
  • 1, 5 dl vetemjöl
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk kallt vatten
  • lite salt
Fyllning:
  • 12 körsbärstomater, halverade
  • liten påse färsk bladspenat
  • en halv burk soltorkade tomater, strimlade
  • fetaost efter behag, cirka 150 - 200 gram
  • basilika
Äggstanning:
  • 4 ägg
  • 1, 5 dl vatten
Sätt ugnen på 175 - 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Lägg fyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Pajskalet kan också förgräddas i tio minuter om man vill. Då blir den lite krispigare. Dekorera med färsk basilika. 

2 kommentarer:

  1. Vilka goda recept du har! Har du hört om sajten Hittarecept.se?:)

    Om du är intresserad av att få mera trafik till din blogg så rekommenderar jag att du registrerar dig på Hittarecept.se! Just nu indexerar vi över 300 000 recept och via oss kan bloggarna på vår matbloggstoppen få t.o.m. 10 000+ besökare per vecka!
    Du registrerar dig enkelt här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

    Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Matbloggstoppen!

    Mvh
    Ann-Sofi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Ann-Sofi!
      Vad kul att du gillar recepten på Hummus och Pannkaka!
      Vi ska titta på hittarecept.se.

      Mvh Kirsi och Serap

      Radera