Älskar den fina gamla tårtspaden! ©Hummus och Pannkaka |
Kaffekalas i trädgården är trevligt. ©Hummus och Pannkaka |
Aprikospaj är lyxigt gott då det inte alltid finns tillgång till färska aprikoser. Gör en vanlig pajbotten och fyll med aprikoskompotten i tidigare inlägget. Strö på flagad mandel och in i ugnen cirka 25-30 minuter i 200 grader.
Så här gjorde jag:
- 3 dl vetemjöl
- 150 g smör
- 2 msk socker
- 1 msk kallt vatten
- ca 1 liter färska aprikoser
- 1,5 dl socker
- 1-2 dl vatten
- kanelstång
Skär smöret i små kuber. Hacka ihop med mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop
till en deg. Tryck ut degen i en låg pajform, cirka 26 centimeter i
diameter. Nagga pajen med en gaffel. Ställ sedan in formen i kylskåpet 30-60 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda
pajskalet i mitten av ugnen cirka 10 minuter men det det funkar rätt så bra även utan förgräddning när man har lite bråttom.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar