söndag 27 maj 2012

Hallon- och rabarberpaj


Majsströbrödet ger en härlig gyllengul färg. Foto Kirsi Koste

Servera med vaniljglass. Foto Kirsi Koste

V ville ha sin paj med blåbär. Foto Kirsi Koste

Hallon- och rabarberpaj


En härlig efterrätt i dessa rabarbertider.

3 dl ströbröd majsmjöl
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
100g smör eller margarin
1 dl kokosflingor
frysta hallon
färska rabarber
lite potatismjöl
0,5 dl socker

Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda majsströbrödet, kokosen, sockret, vaniljsockret och smöret till smulor. Har du bråttom kan du använda flytande margarin, det går alldeles utmärkt. Smörj en pajform. Blanda hallon, rabarber, potatismjöl och lite socker och lägg i botten. Strö över smuldegen och baka i ugnen i 20 - 30 minuter.
Denna efterrätt är glutenfri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar