söndag 27 maj 2012

Maldum


Skär auberginen i skivor. © Hummus och Pannkaka


Det blir fint det här!  © Hummus och Pannkaka
Färdigt för ugnen!  © Hummus och Pannkaka


Häll över tomatsåsen.  © Hummus och Pannkaka
Varmt!  © Hummus och Pannkaka


Färdigt att servera! Foto Kirsi Koste  © Hummus och Pannkaka


Mumsiga Maldum


1 kg nötfärs eller blandfärs
4 auberginer
4 klyftor vitlök
1 bunt persilja
3 tomater
1 tsk salt
1 tsk peppar
1 msk chilipulver

Sätt ugnen på 250 grader. Skär auberginerna i centimetertjocka skivor. Lägg dem i en skål, salta och låt dra en stund så de mjuknar och tappar lite vätska. Skär under tiden tomaterna i smidiga bitar. Blanda färsen med finklippt persilja, lök och vitlök och krydda med peppar, salt och chili.
Gör sedan platta köttfärsbiffar och varva med auberginskivorna. Lägg allt i en ugnsform och ställ den i nedre delen av ugnen i ca 30 min.
Under tiden gör du tomatsåsen.


Tomatsås:
1dl tomatpuré
5-6 dl vatten
salt
svartpeppar

Bryn tomatpurén först. Tillsätt kryddorna och vattnet och låt sedan koka i ungefär 10 minuter. Ta ut gratängen efter 30 minuter och häll över tomatsåsen. Ställ sedan tillbaka den i ugnen i ytterligare cirka 20-25 minuter.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar