söndag 27 maj 2012

Tabbule


Hacka persiljan riktigt fint! Foto Kirsi Koste

Fint skurna tomater. Foto Kirsi Koste

Löken ska också vara fint hackad. Foto Kirsi Koste

Blanda ingredienserna. Foto Kirsi Koste

Tillsätt bulgur! Foto Kirsi Koste

Blanda allt och det är färdig att serveras! Foto Kirsi Koste

Tabbule


Tabbule är en libanesisk sallad som är ett måste på festbordet.

1 gul lök
2 dl finmalen bulgur
1 stor bunt slätbladig persilja
1 liten bunt färsk mynta
3 tomater
2 msk citronsaft
4 msk olivolja
salt och chilipeppar

Finhacka persilja, lök, mynta och tomater. Blanda citronsaften med olivoljan och häll över. Salta och peppra. Strö över bulgur och blanda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar