tisdag 21 augusti 2012

Fattoush

Friterat libabröd hör till den här libanesiska salladen ©Hummus och Pannkaka


Ingredienser:

  • valfri sallad
  • 1 bunt färsk lök
  • 1 gurka
  • 1 paprika, röd eller grön 
  • 1 liten bunt färsk mynta
  • några rädisor
  • 2 stora tomater
  • 1 citron
  • salt
  • svartpeppar
  • paprikapulver
  • 1 dl olivolja
  • 2 viltlöksklyftor

Friterat libabröd:
  • 1-2 st libabröd
  • 2 dl olja till fritering

Skölj och skär alla grönsaker och lägg i en skål. Blanda olivolja, salt, peppar, paprikapulver och saften av citronen och häll över salladen.
Dela libabrödet i lagom stora bitar och fritera i het olja. Garnera salladen med dessa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar