Tomater, avokado och mozzarella. Underbart! ©Hummus och Pannkaka |
Knapriga rädisor. ©Hummus och Pannkaka |
Smörstekta gula kantareller. Mums! ©Hummus och Pannkaka |
Grillade grönsaker med haloumi. ©Hummus och Pannkaka |
Fänkål med parmesan. ©Hummus och Pannkaka |
Ruccolabädd med haloumi, aubergine och squash. ©Hummus och Pannaka |
Vegetarisk kvällsbuffet med familjen eller vännerna
Häromkvällen njöt vi av dessa goda rätter. Enkel mat som går snabbt att göra och är underbart gott!
Ingredienser:
- 2 avokado
- färsk basilika
- 2 auberginer
- 2 squash eller zucchini
- ruccolasallad
- 1 fänkål
- 2-3 röda paprikor
- gula kantareller
- en knippe rädisor
- coctailtomater
- 1-2 haloumi
- 1 -2 mozzarella
- 1 bit parmesan
- valnötter
- olivolja
- flingsalt
- peppar
Mozzarellatallrik
Skär två avokado och tomater och lägg på en tallrik. Toppa med skivad mozzarella och ringla över olivolja. Här är det gott med färsk basilika till. Vi fick ta en kvist timjan som garnering eftersom vi glömde köpa basilikan!
Smörstekta gula kantareller
Stek de ljuvliga kantarellerna i smör och salta och peppra. Lägg upp på ett fat.
Grillade grönsaker med haloumi
Dela auberginerna på längden till två halvor. Lägg dem på en tallrik eller ett papper. Salta. Låt ligga i 20-30 minuter. Detta är bra att börja med först av allt! När auberginerna fått vätska av sig så skölj snabbt av saltet och skiva dem ganska tunt. Skiva sedan squashen och den röda paprikan. Lägg allt på en plåt och häll över olivolja och salta med flingsalt och dra några varv med pepparkvarnen. Ugnen skall vara på ca 200 grader och grönsakerna behöver få vara i ugnen cirka 20-25 minuter. Vi kör med varmluftsugn och då går det lite snabbare. När grönsakerna nästan är färdiga så lägg in skivad haloumi så att den också får lite färg. Lägg över allt på ett fint fat och ställ fram! Ringla över lite mer olivolja. Här har vi serverat lite av alla grönsaker på ett fat samt lagt upp aubergine, squash och haloumi på en bädd av ruccola. Strö över lite hackade valnötter.
Grillad fänkål med parmesan
Skiva fänkålen tunt och koka den mjuk i lättsaltat vatten några minuter. Lägg den på ett ugnssäkert fat och toppa med skivad parmesan och lite flingsalt och olivolja. Ställ in i ugnen på 200 grader och låt parmesanen få lite färg. Klart!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar