fredag 14 september 2012

Tomatpaj med feta och basilika

Basilikan passar fint till tomatpajen. ©Hummus och Pannkaka

Lyktor med ljus ger skön stämning. ©Hummus och Pannkaka

Den här goda pajen har smak av Italien och passar fint på buffébordet.

Pajdeg:
  • 1, 5 dl grahamsmjöl
  • 1, 5 dl vetemjöl
  • 1 dl olivolja
  • 3 msk kallt vatten
  • lite salt
Fyllning:
  • 12 körsbärstomater, halverade
  • liten påse färsk bladspenat
  • en halv burk soltorkade tomater, strimlade
  • fetaost efter behag, cirka 150 - 200 gram
  • basilika
Äggstanning:
  • 4 ägg
  • 1, 5 dl vatten
Sätt ugnen på 175 - 200 grader. Blanda alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Lägg fyllningen i pajskalet och häll över äggstanningen. Grädda i cirka 30 minuter eller tills pajen fått fin färg. Pajskalet kan också förgräddas i tio minuter om man vill. Då blir den lite krispigare. Dekorera med färsk basilika. 

1 kommentar:

  1. Hej Ann-Sofi!
    Vad kul att du gillar recepten på Hummus och Pannkaka!
    Vi ska titta på hittarecept.se.

    Mvh Kirsi och Serap

    SvaraRadera