torsdag 23 augusti 2012

Quinoasallad med bönor

Quinoasallad med bönor. ©Hummus och Pannkaka

 

Quinoa är en liten rolig ört som härstammar från Sydamerika. Fröna kan vara både röda, vita och svarta och är rika på mineraler, bra proteiner och omättade fetter. Perfekta till sallader tycker vi på Hummus och Pannkaka.

Ingredienser:

  • 5 dl kokt quinoa, gärna den trefärgade eller som här den svarta
  • 1 rödlök
  • eventuellt en klyfta vitlök
  • 1-2 tomater eller 10 små körsbärstomater
  • 1 pkt blandade kokta bönor
  • en näve sallad - här tog vi bladen från rödbetorna
  • hackad basilika
  • lite citronsaft 
  • olivolja
  • salt och peppar

Skölj och koka quinoan enligt anvisning på paketet. Skär rödlök och tomater i skivor. Hacka basilikan och salladen. Blanda allt med den kokta quinoan och bönorna. Blanda ihop olivolja, citronsaft, pressad vitlök, salt och peppar. Häll dressingen över salladen och dekorera med pumpakärnor och basilika.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar