torsdag 23 augusti 2012

Zucchini- och morotsbiffar

Krispiga morotsbiffar! ©Hummus och Pannkaka

Serap gjorde riktigt goda vegetariska biffar till vår trädgårdsbuffet. Hon passade på att göra både morotsbiffar som här på bilden och även zucchinibiffar. Båda sorterna blev väldigt uppskattade!
Här kommer receptet.

Ingredienser:

  • 2 stora zucchini eller 4-6 morötter
  • 1liten bunt persilja
  • 2 klyftor vitlök
  • 1 liten röd paprika till zucchinibiffarna
  • liten bunt färsk lök
  • 2 ägg
  • cirka 1 dl vetemjöl
  • 1 dl ströbröd
  • 2 dl olja till fritering


Skala och riv zucchinin alternativt morötterna i rivjärn. Pressa ur vätskan ur zucchinin ordentligt. Finhacka sedan alla grönsaker, blanda med ägg, mjöl och ströbröd till en fin och mjuk konsistens.
Ta sedan med en matsked av blandningen och fritera i en stekpanna tills biffarna har fått en gyllenbrun färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar