onsdag 20 juni 2012

Ananas- och rabarberpaj

Paj till efterrätt! ©Hummus och Pannkaka

Kaffe till pajen. ©Hummus och Pannkaka.

Servera med vaniljglass. ©Hummus och Pannkaka.

Fina koppen. ©Hummus och Pannkaka.


Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker

Fyllning:

  • 1 ägg
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker 
  • 1 färsk ananas (eller 500 g krossad ananas på burk)
  • 2-3 dl finskurna rabarber

Blanda samman smör, socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform.

Rör ihop ägget, crème fraîche, sockret och vaniljsockret. Blanda ner ananas och rabarber. Häll fyllningen i pajformen och grädda i 175 grader C mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar