Paj till efterrätt! ©Hummus och Pannkaka |
Kaffe till pajen. ©Hummus och Pannkaka. |
Servera med vaniljglass. ©Hummus och Pannkaka. |
Fina koppen. ©Hummus och Pannkaka. |
Pajdeg:
- 150 g smör
- 1 dl socker
- 3 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
Fyllning:
- 1 ägg
- 2 dl crème fraîche
- 1 dl socker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 färsk ananas (eller 500 g krossad ananas på burk)
- 2-3 dl finskurna rabarber
Blanda samman smör, socker, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker till en pajdeg. Tryck ut degen i en pajform.
Rör ihop ägget, crème fraîche, sockret och vaniljsockret. Blanda ner ananas och rabarber. Häll fyllningen i pajformen och grädda i 175 grader C mitt i ugnen i cirka 30-40 minuter. Servera pajen något avsvalnad med vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar